Voor onze volgers even een update over ons kantoor. Wij krijgen veel vragen van mensen die willen weten of wij nog open zijn, of wij alles nog doen en wat de invloed zal zijn van het corona virus op de woningmarkt.

Wij zijn nog open!
Wij proberen te (zoveel mogelijk) veel contact te vermijden, maar je kunt nog voor alles bij ons terecht. Dus mocht je je woning willen verkopen, een aankoop willen doen of heb je een taxatie nodig laat het ons weten. Wij houden ons aan de maatregelen die het RIVM heeft opgesteld en zijn bezig met een aantal ideeën om de komende tijd door te kunnen gaan, zoals:

Ontvang een waarde indicatie voor de verkoop van je woning op afstand
Mogelijkheid tot video bezichtigen of bezichtigingen op andere manieren
Zoals bij ons gewend: geen openhuis, alleen persoonlijke bezichtigingen!

Ons kantoor is momenteel alleen op afspraak te bezoeken. Bel, mail of app (06-23905057) ons gerust mocht je vragen hebben!

Invloed Corona op de woningmarkt
Een goede vraag en wij kunnen daar ook niet een goed antwoord op geven. Rationeel is er met de lage hypotheek rente en stabiele salarissen geen reden om geen huis te kopen of te verkopen. Andere factoren spelen uiteraard wel een rol, mensen gaan twijfelen; “hoe lang zullen wij met het corona virus te maken hebben en wat doet het met de economie?”

Onno Hoes, voorzitter van de NVM geeft aan dat de markt niet stil ligt. Er zijn nog veel mensen die woningen zoeken en aanbieden. Er is een grote groep zoekers die hun eigen woning hebben verkocht, maar nog niet een nieuwe woning hebben. Deze groep zal actief blijven.

Ook zijn er wereldwijd vele mensen opzoek naar een oplossing / vaccin tegen het coronavirus. Dit betekent dat wij niet voor een hele langs tijd in deze crisis zullen zitten. Dit is echter geen antwoord op hoe lang het gaat duren, maar deskundigen zijn hard aan het werk om dit op te lossen.

Daarnaast laat de overheid ons niet in de steek en heeft een ongekend aantal maatregelen getroffen om de ondernemers, en dus ook de medewerkers, te steunen. De bedoeling hiervan is om de inkomsten op peil te houden en daarmee onze economie.

De behoefte om ergens te willen wonen zal er altijd blijven, ook in een moeilijke tijd. Hoe vervelend bijvoorbeeld, als iemand gedwongen uit een woning wordt gehaald, is het voor een ander weer een kans. Ook andere noodzaken als gezinsuitbreiding, nieuwe baan, ruimtegebrek, kleiner willen wonen, scheidingen, willen starten, etc. etc. zijn behoeften om door te willen gaan met verhuizen.

En de huizenprijzen? Lastig te zeggen of deze gaan zakken. Wij begrijpen dat uit de beschikbare informatie uit China de huizenprijzen tijdens de corona-uitbraak niet zijn gezakt. Wel zijn het aantal verkopen afgenomen. Ditzelfde was te zien bij de SARS-uitbraak. Of dit in Nederland en Friesland ook gebeurt is niet te voorspellen. Kijkend naar China maakt het niet uit voor de waarde van de woning of je de woning nu of later zal verkopen, wel zal een verkoop tijdens het coronavirus langer kunnen duren.

Ervaren
Wij als kantoor hebben al vele ups en downs meegemaakt in de 30 jaar dat wij actief zijn. Kwaliteit, persoonlijke aandacht en inzet is de basis van ons kantoor. Wij zijn door goede en slechte tijden gegaan en door deze basis weten onze klanten waar ze aan toe zijn. Een huis verkopen of kopen is niet zomaar een doos verschuiven. Er komt veel meer bij kijken. Elke woning en persoon heeft een eigen verhaal en bij welke begeleiding dan ook, er zal maatwerk nodig zijn. Wij begrijpen dit als geen ander en ongeacht wanneer de markt goed of minder goed gaat, wij staan er voor jullie!

Kortom, zit je met vragen, wil je je woning verkopen of heb je iets op het oog? Wij bespreken graag vrijblijvend de mogelijkheden met je! Wij zijn benieuwd naar jou verhaal! Toch eerst even telefonisch contact? bel ons gerust: 058-216 05 00!

Hieke, Jan en Ieuwe
Bosma de Witte Makelaars